~ פנג שואי למשרד ~
חמדה טלאור
לא פעם מעוררת כניסה למשרד כלשהו, תחושה.
יש פעמים שמרגישים שנעים להיכנס, שאנחנו מוזמנים, ואז אנחנו אומרים שיש למשרד פנג שואי טוב, ופעמים אחרות אנחנו מרגישים קרירות, או צפיפות, או חוסר נעימות ואז אנחנו אומרים שהפנג שואי במקום זה "לא משהו".
על פי הפנג שואי תחושות אלה נובעות מהמיקום, מהסביבה, אך לא פחות - מאופי הריהוט, מהצבעים, מהתמונות, מכמות האור – לעתים יש חלונות מאוד גדולים והתחושה היא של קרירות, כאילו אנחנו צפים, ולעתים החלונות הגדולים דווקא נותנים הרגשה של מרחב.
למעשה על פי הפנג שואי הכל תלוי בזרימת הצ'י (אנרגיית החיים)במשרד, בסוג האנרגיה הנכנסת, הן מהחלון והן מהדלת, ואף מכמות האנרגיה הנכנסת.
זה באשר לתחושות שלנו, כמבקרים.
כאשר מדובר בעובדים, גם הם חשים את אותן תחושות, אך בנוסף, יש להם את התחושות כעובדים – כיושבים 'מהצד האחר של השולחן', ולא פעם התחושות אינן טובות ולא ברור למה.
על פי הפנג שואי, כאשר שולחן ממוקם ממש מול דלת הכניסה למשרד, עלול הדבר לגרום ל"לחץ חזק", או לזרימה חזקה של האנרגיה הנכנסת למשרד, ואנרגיה זו פוגעת באדם שיושב מולה. היא עלולה לגרום לו לחלות, כמו אותה בחורה שישבה מול דלת הכניסה באחד ממשרדי העירייה, ומאז שהיא עברה לאותו תפקיד היא היתה יותר חולה.
כאשר התייחסנו לכך שישיבה מול דלת הכניסה למשרד עלולה לגרום למחלות, הבינה לפתע הבחורה שישבה קודם לכן באותו מקום, שכאשר ישבה שם, גם היא היתה יותר חולה.
הדבר משול לאדם שיושב בפרוזדור בו כל הזמן נושבת עליו רוח, ורוח בלתי פוסקת זו גורמת לו לחלות.
לכן, בהתאם לפנג שואי מומלץ לא לשבת ממש מול דלת הכניסה למשרד, אלא אם כן יש דלפק גבוה המגן על היושבים מאחוריו. בעקרון עדיף לשבת מעט בצד.
יחד עם זאת, חשוב לשבת כך שיש שליטה על מי שנכנס בדלת.
תורת הפנג שואי אומרת, שעמדת שליטה במי שנכנס למשרד הינה מקום טוב לשבת בו. ישיבה כזו נותנת תחושת בטחון ויכולת ניהול טובה יותר של המשרד.
ואכן – לא רצוי לשבת עם הגב לדלת הכניסה.
בהתאם לפנג שואי ישיבה עם הגב לדלת הכניסה נותנת תחושה שכל הזמן יש לצפות להפתעה, למישהו שיתבונן בך מבלי שתרגיש, תחושה של גב חשוף, של חוסר גיבוי.
מקרה דומה/שונה היה באחד המשרדים בהם הפקידה נאלצה לשבת כאשר גבה הופנה אל הבוס שישב בחדר, וכל הזמן היתה לה תחושה נוראה שהוא נועץ בה עיניים.
מאחר ולא היתה שום אפשרות לשנות את זווית הישיבה שלה, המלצתי לה בהתאם לתורת הפנג שואי לתלות מראה על גב הכסא שלה, (שכן ע"פ הפנג שואי מראה מחזירה את האנרגיה המגיעה אליה, דוחה אותה חזרה), ובאמת מאז שעשתה זאת, השתפרה תחושתה.
ישיבה כשהגב פונה אל חלון גדול גם היא משולה לישיבה מול דלת כניסה ועלולה לתת תחושה של חוסר בטחון עד כדי תפקוד לא טוב, כמו אותו מנהל שכאשר שוחחתי עמו על תפקוד המשרד בעת מתן יעוץ פנג שואי, אמר לי שהדברים לא זורמים במשרד, שיש תחושה של חוסר ריכוז, אין אחוות צוות.
המלצתי לו להשתמש בעקרונות הפנג שואי ולתלות וילון על החלון, כי במצב הנוכחי לא היתה לו תמיכה, לא היה לו גב. לאחר שהוא תלה וילון על החלון הגדול, השתנו פני הדברים ללא הכר! האנשים החלו לעבוד כצוות והעבודה והאווירה במשרד השתפרו מאוד.
לשיפור התחושה בזמן העבודה, כדאי להשתמש בעקרון של הפנג שואי העוסק בכיוונים התומכים. לאחר שמחשבים את הכיוונים התומכים ויודעים מהם, כדאי לדעת כיצד אפשר להשתמש בידע זה.