צ'י, יין ויאנג

ע"פ הפנג שואי


חמדה טלאור


בין סוגי האנרגיה השונים אותם בודקים בזמן ייעוץ פנג שווי, ישנם שלושת סוגי האנרגיה הבאים הזוכים להתייחסות. ליחסים ביניהם במקומות בהם הם נמצאים – יותר או פחות, יש השפעה על המציאות הנוצרת במקומות אלה.

במאמר זה אפרט במקצת ואסביר על שלשת האנרגיות הללו.


צ'י

על פי הפנג שווי צ'י הינה אנרגיית החיים. כח החיים. בלעדיו – אין חיים. זוהי האנרגיה הזורמת בכל דבר: בבני האדם, בבעלי החיים, בכל הצומח, ואפילו בכל הדומם. כמו בגוף האנושי, גם בבית [ובכל חדר] יש רשת של קווי אנרגיה, אשר - לפחות בחלקם - מושפעים מהארכיטקטורה שלו, לדוגמא: מיקום הדלת, מיקום החלון, ומיקום הרהיטים. כאשר הצ'י זורם ללא הפרעה, אנו חשים מלאי אנרגיה, יצירתיים וחיוביים.

כאשר הצ'י מרוכז מידי, או מפוזר, אנו עצבניים וחסרי יעילות.

ישנם שני סוגים של צ'י – צ'י חיובי Shang Chi וצ'י שלילי – Sha Chi.

בצ'י חיובי אנו פוגשים כאשר אנו נתקלים בדברים יפים, במקומות נעימים, באווירה נעימה. 

בצ'י שלילי אנו פוגשים כאשר אנו נתקלים בחפצים חדים המצביעים עלינו: פינות של בתים, קוצים של קקטוסים, וכו', ש"יורים" עלינו חיצים ,מורעלים'. חיצים מורעלים משפיעים עלינו מבחינה בריאותית.

חדרים חשוכים, חדרים מבולגנים ומקומות מאובקים גם הם יוצרים צ'י שלילי.

בית עמוס חפצים לא מאפשר זרימה של צ'י, ולכן הצ'י שלו תקוע = צ'י שלילי. צ'י זה גורם לנו לתקיעות בחיים, ולכן – כדאי לחלק דברים שלא היו בשימוש שנתיים שלוש, כדי לאפשר לצ'י לזרום, וגם על מנת לתת מקום לדברים חדשים להכנס. ישנו הסיפור על אותה כוס מים מלאה, שכל טיפה נוספת הנכנסת אליה מיד נשפכת החוצה, בעוד שכאשר יש כוס חצי מלאה בלבד, יש מקום לעוד ועוד טיפות של מים חדשים.

מכאן שכדאי גם לאוורר מחסנים, כדי לאפשר לצ'י לזרום ולהתחדש.
 

יין ויאנג

 היין והיאנג מסמלים את שני הכוחות הראשוניים, הבסיסיים המנוגדים אך גם משלימים זה את זה, שמהם בנוי העולם. היין זוהי האנרגיה השקטה, המופנמת, המקבלת, הנשית, בעוד שהיאנג הינה האנרגיה הפעילה, המוחצנת, הנותנת הזכרית.

אבל, כמו שרואים בסמל של היין והיאנג, אין יין מוחלט ואין יאנג מוחלט. אנו רואים שביין יש נקודה של יאנג ולהפך, וזה באמת מדבר על הזרימה התמידית הקיימת  בין שני כוחות אלה.

אם אנו מסתכלים על בני האדם וזוכרים שהיין = האנרגיה הנשית בעוד שהיאנג = האנרגיה הזכרית, הרי שגם בכל אחד מהמינים יש מהאנרגיה של האחר: בכל גבר אנו פוגשים את הצד הנשי = הייני שבו, ובכל אשה אנו פוגשים את הצד הגברי = היאנגי שבה.

גם כשאנו נכנסים לבית, ישנם שני סוגים של חדרים:

ישנו הסלון או חדר המגורים, או המטבח (כל בית והארגון שלו) שבו יש פעילות רבה, בדרך כלל יותר אור, מוזיקה, טלוויזיה וכו', וזהו חדר יאנגי בעוד שחדר השינה הינו חדר רגוע יותר, שקט יותר, וזהו חדר ייני.

בייעוץ פנג שווי, מסתכלים על החדרים בבית גם מנקודת המבט של יין ויאנג, כאשר המגמה היא ליצור זרימה טובה של צ'י בין החדרים וליצור איזון בין חדרי הבית מבחינת היין והיאנג.

דברים ייניים לדוגמא: צל, מים, צפון, צבעים כהים, עומק, שקט, תקרה נמוכה, אור עמום.

דברים יאנגים לדוגמא: הרבה אור, חדרים עם הרבה חלונות ומעט ריהוט, ריהוט מודרני עם קווים חדים, צבעים בוהקים, צביעת קיר בסגנון הווֹש, דרום, אש.

ולסיום טיפ לאיזון חדר. אם לדוגמא יש סלון עם קירות זכוכית וריהוט מינימליסטי וההרגשה בו מעט מנוכרת, כדאי לשים צלונים על קירות הזכוכית, או על חלקם לפחות, ואפשר לשים שטיח. שני הדברים האלה יכניסו יין לחדר ויגרמו להרגשת הניכור להתחלף בהרגשת חמימות.

 

logo בניית אתרים